Мед – це смачні та корисні ласощі, що можуть бути джерелом вітамінів
цілий рік. Корисні властивості має лише натуральний мед, який не пройшов
технологічної обробки, оскільки при термічному нагріванні змінюються
молекулярна структура меду, і він перетворюється в подібну на клей
речовину, яка може навіть негативно вплинути на самопочуття. Отже, усі
корисні властивості стосуються вживання лише сирого меду, тобто
натурального продукту. Такий мед краще купувати на ринках, оскільки в
магазинах в красивих скляночках зазвичай продається термічно оброблений
мед з хімічними добавками та консервантами, або ж штучний мед, який не
приносить нічого окрім шкоди.
Корисні властивості меду:
- Мед – один з продуктів, який можна довго зберігати, і він буде залишатися та корисним та смачним.
- Мед має антибактеріальні, протигрибкові та антивірусні властивості.
- До відкриття інсуліну лікарі-гомеопати використовували мед у
лікуванні діабету та рекомендували їсти мед замість цукру. У індіанців
північної Мексики підвищилась кількість випадків захворювання на
цукровий діабет, коли вони перестали їсти мед та замінили його цукром.
Знахарі племені помітили зв’язок між цими двома подіями і стали поїти
хворих натуральним медом із чаєм. У результаті ознаки діабету у хворих
значно зменшились. Діабетики та люди, що страждають на гіпоглікемію
(знижений рівень цукру в крові), повинні проконсультуватися із лікарем
перед вживанням меду у лікувальних цілях.
- Чайна ложка натурального меду, якщо дати її дитині перед сном, діє
як заспокійливе і допомагає швидше заснути та уникнути енуреза.
- Мед підвищує енергетичний рівень, життєвий тонус людини та надає
сил. Не дарма на час проведення античних олімпійських ігор, спортсмени
притримувалися дієти, в яку входило багато натурального меду.
- Мед значно допомагає лікуванню кашлю, зупиняючи його. При застуді
випивайте на ніч стакан гарячого молока із чайною ложкою меду.
- Мед не викликає бродіння у шлунку, тому може використовуватися для зменшення кислотного розладу шлунку.
- Мед, змішаний з імбиром, соком лимона та теплою водою, зменшує відчуття нудоти та надає сил.
- Вживання меду допомагає зменшити м’язові судоми. Вони зазвичай
виникають через низький рівень кальцію та високий рівень фосфору в
крові. Мед забезпечує збалансованість рівня цих речовин.
- Мед використовується для лікуванні анемії, оскільки містить багато
корисних речовин, а особливо залізо та мідь, а нормальний рівень
гемоглобіну в крові залежить від необхідної кількості цих
мікроелементів.
- Мед використовують при усіх видах кишкових розладів, оскільки він є чудовим антибактеріальним засобом.
- При зниженні рівня цукру у крові людина відчуває втому та
пришвидшене серцебиття. Мед знімає ці неприємні симптоми. В Індіє навіть
є такий вираз – «Мед зміцнить слабке серце, слабкий мозок та слабкий
живіт».
- Мед містить багато ферментів, необхідних для нормального перетравлення їжі.
- Мед – це чудовий засіб при різноманітних ранах. Оскільки він має
антисептичні та антибактеріальні властивості, які знижують мікробні
інфекції.
- Мед часто використовують у косметологічних цілях. Для покращення
кольору обличчя змішайте одну столову ложку меду з 1-2 столовими
ложками мигдалевої олії (можна використовувати олію жолоба), нанесіть на
шкіру обличчя та шиї. Залиште на 30 хвилин та змийте прохолодною водою.
- Мед у поєднанні із соком винограду є чудовим лікувальним засобом від артриту та болю в суглобах.
Таким чином, навіть вживаючи солодке, можна зміцнити здоров’я. Тільки
пам’ятайте що корисні властивості має лише натуральний мед, який не
пройшов термічної обробки.
|